3ο χλμ. Ε.Ο. Λαμίας - Λυγαριάς

Ογκολογική Κλινική


Η Ογκολογική Κλινική της Κλινικής Λαμίας  με Διευθυντή το Δρ. Νικόλαο Κεντεποζίδη, ο οποίος είναι και Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, έρχεται να καλύψει σημαντικό κενό υπηρεσιών και ολιστικής φροντίδας και υποστήριξης στον ογκολογικό ασθενή και την οικογένειά του στην ευρύτερη περιοχή.

Με την προσυπογραφή κορυφαίων εξειδικευμένων ιατρών του τμήματος με πολυετή εμπειρία, σημαντικό επιστημονικό έργο στον Τομέα της Ογκολογίας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και την ενεργή συμμετοχή τους σε διεθνή συνέδρια και καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα, προσφέρει τη δυνατότητα χορήγησης συστηματικής αντινεοπλασματικής θεραπείας σε ογκολογικούς ασθενείς, τακτικής παρακολούθησης με όλους τους απαραίτητους ελέγχους και τέλος ψυχοκοινωνικής, παρηγορητικής υποστήριξης.

Με επίκεντρο τον ασθενή και στόχο την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγισή του, η Μονάδα καλύπτει το φάσμα των αναγκών που εκτείνονται από την άμεση διάγνωση των νεοπλασιών, την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπισή της, τη λεπτομερή παρακολούθηση της θεραπείας τους, την επανεκτίμηση της πορείας της νόσου έως και τα μεταθεραπευτικά στάδια.

Η ογκολογική κλινική καλύπτει όλο το φάσμα των υπηρεσιών, από τη διάγνωση των νεοπλασιών, τη θεραπεία τους έως και τα μεταθεραπευτικά στάδια. Η αρχική εκτίμηση της κατάστασης του ασθενή και ο θεραπευτικός σχεδιασμός γίνεται με γνώμονα την προσπάθεια εξατομίκευσης της θεραπείας για κάθε ασθενή σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της μοριακής βιολογίας και γενετικής.

Για τον καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό της θεραπείας του ογκολογικού ασθενούς λειτουργεί στην Κλινικής Λαμίας , Ογκολογικό συμβούλιο σε εβδομαδιαία βάση με τη συμμετοχή των διευθυντών του ογκολογικού και παθολογικού τμήματος.