3ο χλμ. Ε.Ο. Λαμίας - Λυγαριάς

Νεφρολογική Κλινική


Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού παρέχει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη φροντίδα σε χρόνια και οξεία περιστατικά νεφρικής ανεπάρκειας. Βασική μέριμνα είναι η παροχή υποστήριξης ανώτερου επιπέδου, σύμφωνα όμως με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και πρακτικές.

Στη Μονάδα πραγματοποιούνται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι αιμοκάθαρσης και online αιμοδιαδιήθηση με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής του ασθενή και αιμοδυναμικής σταθερότητάς του.

Η δυναμική της Μ.Τ.Ν. είναι 17 μηχανημάτων NIKKISO με φίλτρα πιστοποιημένα από Γερμανό και Ιάπωνα κατασκευαστή και λειτουργεί καθημερινά σε 4 βάρδιες (πρωινή , μεσημεριανή, απογευματινή, βραδινή). Κατά τη βραδινή βάρδια, ο ασθενής ενώ αναπαύεται πραγματοποιεί ταυτόχρονα τη θεραπεία του και το πρωί επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητές του βελτιώνοντας την προσφερόμενη κάθαρση και την ποιότητα της ζωής του.

Ο χώρος είναι ειδικά σχεδιασμένος και απόλυτα φιλικός τόσο για τον ίδιο τον ασθενή όσο και για τους οικείους του, εξοπλισμένος, κλιματιζόμενος και προσβάσιμος από ασθενείς με κινητικά προβλήματα. Οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της συνεδρίας - αιμοκάθαρσης παρακολουθούνται συνεχώς από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται ειδική προσοχή ώστε να εξασφαλίζονται απόλυτα οι συνθήκες υγιεινής, με σκοπό την απόλυτη ασφάλεια των ασθενών τόσο με συνεχή καθαρισμό και απολύμανση όλων των χώρων όσο και με αποστείρωση των μηχανημάτων μετά από κάθε χρήση.

Τέλος, για την διευκόλυνση και αποφυγή ταλαιπωρίας των συνοδών, υπάρχει άμεση συνεργασία  με τον ΕΟΠΥΥ τόσο για την κάλυψη των θεραπειών όσο και για την άμεση δωρεάν συνταγογράφηση όλων των φαρμάκων.